Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami - przepis na sałatkę
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami - składniki

  • 2 opakowania mieszanki sałat
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki orzeszków pini
  • 2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki
 
Dressing:
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta soli morskiej

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami - sposób przygotowania

Sok z cytryny, oliwę z oliwek, syrop klonowy, sól zmiksuj w blenderze (dopraw do smaku). Mieszankę sałat wymieszaj z pozostałymi składnikami (pestkami i orzechami, awokado) i polej przygotowanym dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.
 
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
 
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?