Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kolorowe warzywa

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Kolorowe warzywa - składniki

  • mała różyczka brokułu,
  • pół małego ziemniaka,
  • pół marchewki karotki (mocno pomarańczowa),
  • kilka strączków mrożonej fasolki szparagowej,
  • łyżeczka masła.

Kolorowe warzywa - sposób przygotowania

Marchewkę opłucz, obierz, pokrój w grubsze talarki, a ziemniaka w zgrabne ćwiartki, brokuły i fasolkę opłucz. Warzywa ugotuj do miękkości na parze lub w niewielkiej ilości wody. Najdłużej gotuje się marchewka, najkrócej mrożone brokuły. Ułóż na ogrzanym talerzyku i okraś świeżym masłem. Pozwól maluchowi brać warzywa rączkami. Może je też maczać w twarożku roztartym z łyżką mleka.
Porcja dla dziecka: ok. 200 g
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?