Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Konfitura z malin i pomidorów z bazylią

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator

Konfitura z malin i pomidorów z bazylią - składniki

  • 600 g pomidorów (waga po obraniu i usunięciu pestek)
  • 400 g malin
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix
  • 350-500 g Cukru białego (np. Diamant)
  • 10-20 listków bazylii
  • 4 łyżki soku z cytryny

Konfitura z malin i pomidorów z bazylią - sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami i sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać Konfitur-Fix Diamant oraz wybraną ilość cukru białego (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

Polecamy: Domowe przetwory krok po kroku

Konfitura z malin i pomidorów z bazylią - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Diamant
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?