Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone jabłko z żurawiną i miodem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Pieczone jabłko z żurawiną i miodem - składniki

  • średniej wielkości jabłko
  • 2 łyżeczki miodu
  • suszona żurawina (można zastąpić ją np. rodzynkami)
  • cynamon

Pieczone jabłko z żurawiną i miodem - sposób przygotowania

Wybieramy średniej wielkości jabłko i wycinamy z niego ogryzek. Do powstałego otworu wlewamy 2 łyżeczki płynnego, naturalnego miodu i wsypujemy kilka owoców suszonej żurawiny. Całość pieczemy 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu z pieca warto jabłko posypać cynamonem. Smacznego!

Przepis nadesłany przez Agnieszkę Brandys na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka"

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Pieczone jabłko z żurawiną i miodem - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika



źródło: Agnieszka Brandys
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?