Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa jarzynowa z indykiem

Dla dziecka od 6. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator

Zupa jarzynowa z indykiem - składniki

  • marchewka,
  • brokuł,
  • seler,
  • ziemniak,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • filet z indyka (ok 25 g),
  • łyżka kaszki manny,
  • pół łyżeczki masła,
  • woda do przegotowania.

Zupa jarzynowa z indykiem - sposób przygotowania

Warzywa obrane i umyte kroimy drobno w kostkę lub plasterki, a następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody. Później dodajemy brokuła, kawałek piersi z indyka lub kurczaka, oraz posiekana natkę pietruszki i koperek. Jak już warzywa będą ugotowane na koniec dodajemy pół łyżeczki masła oraz łyżkę kaszki manny błyskawicznej. Tak ugotowaną zupkę miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko na papkę z niewielkimi grudkami.

Przepis nadesłany przez Justynę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Dodaj przepis".

Sprawdź inne przepisy na zupy


źródło: 21justynaaa
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

koala
koala | 2014-04-23 19:41 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Mięso gotujemy w osobnym garnuszku i po ugotowaniu dodajemy do ugotowanych warzyw

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?