Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Koperkowa pasta z twarogu i ryby

Dla dziecka od 2. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
kanapka, pasta, chleb
fot. © mallivan - Fotolia.com

Koperkowa pasta z twarogu i ryby - składniki

  • 1/2 kostki miękkiego sera twarogowego,
  • średnia wędzona makrela (ok. 100 g),
  • 1 łyżka oleju sojowego,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • pieczywo.

Koperkowa pasta z twarogu i ryby - sposób przygotowania

Koperek opłucz i posiekaj. Zdejmij z ryby skórę i starannie wybierz z niej ości. Rybę i twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj olej sojowy i posiekany koperek. Wszystko wymieszaj. Posmaruj pastą ciemne pieczywo lub niewielkie kromeczki pszennej bułki (możesz zrezygnować z masła). Kanapki ozdób dodatkowo zielonym koperkiem. Takie danie zapewnia dużą porcję pełnowartościowego białka, wapnia i fosforu oraz cennych witamin.

1 porcja dla dziecka = 30–40 g


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

lisek19
lisek19 | 2016-01-25 11:11 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Super przepis, moja córcia, która jest niejadkiem uwielbia kanapki z pastą. Ja zamiast twarogu w kostce dodaję twaróg sypki z mlekovity !! Jak dla mnie rewelacja :)

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?