Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kotleciki dyniowo-ziemniaczane

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Kotleciki dyniowo-ziemniaczane - składniki

  • 100 g ugotowanej dyni
  • 100 g ugotowanych ziemniaków
  • mała cebula
  • łyżka mąki
  • jajko i sól
  • tarta bułka
  • olej do smażenia

Kotleciki dyniowo-ziemniaczane - sposób przygotowania

Dynię i ziemniaki utłucz tłuczkiem na purée. Cebulę drobno posiekaj, zeszkij na oleju, dodaj do dyni i ziemniaków. Wyrób gładką masę, dodaj mąkę i sól. Uformuj niewielkie, podłużne kotleciki. Panieruj je w jajku, bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Nasza rada: Kotleciki z dyni można przyrządzać na różne sposoby. Dwulatek będzie zachwycony przygotowanymi z dyni, tartej bułki, pestek słonecznika, posiekanych orzechów. Taka chrupiąca kolacja posmakuje nawet niejadkowi, który nie znosi warzyw!
 

Kotleciki dyniowo-ziemniaczane - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?