Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kotleciki rybno-warzywne

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Kotleciki rybno-warzywne - składniki

  • 400 g dorsza lub innej białej ryby morskiej
  • 100 g fasolki szparagowej drobno posiekanej
  • drobno pokrojona cebula
  • pół drobno posiekanej papryki
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej do smażenia

Kotleciki rybno-warzywne - sposób przygotowania

Rybę przepuść przez maszynkę, dodaj pozostałe składniki, masę dokładnie wymieszaj. Uformuj małe placuszki o średnicy ok. 4 cm. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Partiami smaż placuszki.

Nasza rada: Znacznie ułatwisz sobie robienie kotlecików, gdy będziesz zwilżać dłonie wodą. Masa rybna nie klei się wtedy, a placuszki formuje  się bardzo sprawnie.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?