Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kotleciki jajeczne

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
fot. materiały prasowe

Kotleciki jajeczne - składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • surowe jajko
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • szczypta soli
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy

Kotleciki jajeczne - sposób przygotowania

Jajka rozgnieć widelcem, dodaj posiekaną cebulkę razem ze szczypiorkiem i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Dopraw solą, pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj małe kotleciki, obtocz w bułce i smaż na posmarowanej olejem patelni. Osącz na papierowym ręczniku.
 

Kotleciki jajeczne - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?