Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kotlety z makreli i szpinaku

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
kuchnia, ryba, talerz, kapusta

Kotlety z makreli i szpinaku - składniki

  • wędzona makrela
  • kajzerka namoczona w mleku
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanego szpinaku
  • jajko
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Kotlety z makreli i szpinaku - sposób przygotowania

Rybę oczyść z ości, włóż do miski razem z namoczoną bułką, cebulą i szpinakiem. Zmiksuj, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kotlety, obtocz w tartej bułce i usmaż na złoty kolor. Podawaj z sosem pomidorowym.

Nasza rada: Kotlety są bardzo smaczne z dodatkiem sosu pomidorowego. Najbardziej wartościowy to taki, który przygotujesz ze świeżych pomidorów.

Kotlety z makreli i szpinaku - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?