Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kotlety z marchewką i groszkiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Kotlety z marchewką i groszkiem - składniki

  • 200 g dorsza bez skóry
  • cebula
  • ziemniak
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 150 g mrożonego groszku
  • 2 marchewki
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Kotlety z marchewką i groszkiem - sposób przygotowania

Ugotuj ziemniaka i rozgnieć widelcem. Rybę umyj, wyjmij ości, skrop sokiem z cytryny i ugotuj na parze. Odsącz i zmiksuj. Posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Połącz rybę, ziemniaka i cebulę. Dodaj jajko i tartą bułkę, dopraw. Wyrób na gładką masę. Schłódź, a następnie rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij kotlety, obtocz w mące, jajku, tartej bułce i usmaż. Ugotuj marchewkę razem z groszkiem, dodaj masła. Podawaj z kotlecikami.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?