Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa-krem z dyni i jabłka

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. materiały prasowe

Zupa-krem z dyni i jabłka - składniki

  • ok. 100–150 g obranej dyni
  • duże jabłko
  • łyżeczka masła

Zupa-krem z dyni i jabłka - sposób przygotowania

Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz, usuń niejadalne części, pokrój na kawałki. Dynię i jabłka włóż do garnuszka, duś w niewielkiej ilości wody, aż staną się miękkie. Dodaj masło. Zmiksuj na jednolity krem. Rocznemu dziecku, które lubi ostrzejsze dania, możesz przyprawić zupę szczyptą gałkimuszkatołowej oraz pieprzu.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Zupa jabłkowa

Zupa-krem z dyni i jabłka - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?