Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Kremowy mus z kiwi

| 25.01.2012, aktualizacja: 25.01.2012 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 4 porcje:
- 4 duże, niezbyt twarde owoce kiwi 
- 2 białka 
- 1/2 szklanki śmietany kremówki 
- 5 łyżek cukru 
- sok i skórka z cytryny

Dodatkowo: 
owoce do dekoracji (kiwi, morele, brzoskwinie itp.)

Sposób wykonania:
1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w niewielką kostkę. Cukier, sok oraz skórkę cytryny doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min, cały czas mieszając. Dodaj kiwi i gotuj jeszcze 2 minuty. Zmiksuj i lekko przestudź.
2. Ubij na sztywno białka i kremówkę. Delikatnie połącz z pulpą owocową. Rozlej do pucharków. Deser udekoruj owocami i od razu podawaj.

Przygotowanie: ok. 15 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?