Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Krokieciki z fasolką i tuńczykiem

Dla dziecka od 4. roku życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
krokiety, krokieciki, warzywa, smażone, naleśniki, placki
fot. ipsilonek - Fotolia.com

Krokieciki z fasolką i tuńczykiem - składniki

  • 1/2 paczki ziemniaczanego purée,
  • 1/4 l mleka,
  • 200 g gotowanej zielonej fasolki,
  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • masło, olej, sól.

Krokieciki z fasolką i tuńczykiem - sposób przygotowania

Przygotuj purée według przepisu podanego na opakowaniu, z dodatkiem mleka, odrobiny masła i soli. Podsmaż na oleju drobno pokrojoną cebulkę. Osącz z oleju. Przetrzyj przez sito ugotowaną fasolkę, dodaj do purée i wymieszaj. Dodaj osączonego z oleju i pokrojonego na drobne kawałki tuńczyka i cebulkę. Wymieszaj dokładnie i zostaw do ostygnięcia. Uformuj podłużne krokieciki, obtocz w rozmąconym jajku i tartej bułce, smaż na gorącym oleju, aż się zarumienią. Podawaj na stół z plasterkami pomidora.
Nasz sposób:
Krokieciki będą bardziej kruche, jeżeli przygotujesz purée o konsystencji kremu. Smaż je na gorącym oleju w głębokiej patelni, na silnym ogniu, aby zarumieniły się z obu stron.

Krokieciki z fasolką i tuńczykiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?