Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Krupniczek krakowski

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. Fotolia

Krupniczek krakowski - składniki

  • 1/2 małej marchewki,
  • 1/2 małego ziemniaka,
  • łyżeczka pokrojonego pora,
  • łyżeczka pokrojonego korzenia pietruszki,
  • 2 płaskie łyżeczki drobnej kaszki krakowskiej,
  • łyżeczka masła,
  • 150 ml wody.

Krupniczek krakowski - sposób przygotowania

Warzywa włóż do stalowego rondelka, zalej wodą i ugotuj prawie do miękkości. Następnie uzupełnij wodę i do gotującej się zupki wsyp, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj na małym ogniu 8–10 minut. Następnie, gdy kaszka będzie miękka, zestaw krupnik z ognia, dodaj masło i uzupełnij zupkę gorącą wodą.
Porcja dla dziecka = ok. 200 ml

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?