Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Otrębowa kruszonka z jabłkami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
Otrębowa kruszonka z jabłkami - przepis
fot. materiały prasowe Kupiec

Otrębowa kruszonka z jabłkami - składniki

  • 1,5 kg kwaśnych jabłek
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 100 g rodzynek
  • 5 łyżek otrębów granulowanych o smaku śliwki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g miękkiego masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g otrębów owsianych
  • 1 szczypta soli

Otrębowa kruszonka z jabłkami - sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
Jabłka umyj, obierz i wydrąż, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż je do miski i skrop sokiem z cytryny, potem posyp cynamonem. Dodaj rodzynki i granulowane otręby.
Tak przygotowaną masę przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania.
W misce zagnieć masło, cukier, mąkę pszenną, otręby, szczyptę soli. Otrzymaną kruszonką posyp jabłka. Całość piecz przez około 30-35 minut.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Sprawdź inne słodkie przepisy
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?