Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Kulinarne slowfoodowe warsztaty dla dzieci

| 27.10.2012, aktualizacja: 24.10.2012 | 0

27.10.2012r., teleTOON+ zaprosi dzieci i ich rodziców do warszawskiego Fortu Sokolnickiego, poznańskiego kina Muza i gdyńskiej restauracji COCO na wyjątkowe wydarzenie kulinarne.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
teleTOON+
ramach czwartego przeglądu kuchnia+ food film fest stacja zorganizuje warsztaty slowfoodowe. ;młodych uczestników przekona się gotowanie to świetna zabawa, odkryje nowe smaki i pozna zasady zdrowego żywienia.

teleTOON+ to nowoczesna telewizja, która dostarcza dzieciom w wieku szkolnym wartościowej rozrywki, angażując je we wspólną zabawę i naukę. Podczas warsztatów zostanie zorganizowane studio telewizyjne, w którym dzieci będą mogły spróbować swoich sił przed kamerą – przygotować kanapki własnego pomysłu, opowiedzieć o ulubionych potrawach czy zwyczajach kuchennych w swoim rodzinnym domu, tworząc w ten sposób własny mini program kulinarny, który będzie dostępny na teletoonplus.pl
 
Celem warsztatów kulinarnych jest pokazanie, że gotowanie może być świetną przygodą, a zdrowe jedzenie ma nie tylko pozytywny wpływ kondycję i samopoczucie, ale jest bardzo smaczne. Doświadczeni edukatorzy z ruchu Slow Food zachęcą młodych adeptów sztuki kulinarnej do próbowania nowych smaków i samodzielnego przygotowywania jedzenia w domu. Na miejscu uczestnicy imprezy będą mogli również obejrzeć nowy program kulinarny „Deserownia”, emitowany na antenie teleTOON+ w każdą niedzielę o godz. 16:40. Produkcja jest zrealizowana w formie video bloga prowadzonego przez braci Mikołaja i Kubę, którzy prezentują, jak w prosty sposób samodzielnie przygotować smaczne przekąski.
 
Tematem przewodnim warsztatów będą Warzywa Deserowe. 300 uczestników zajęć nauczy się przygotowywać pyszne dania z warzyw i owoców. W menu znajdą się niecodzienne, ale proste do wykonania pozycje: sałatka z kalafiora, śliwek, pomidorów koktajlowych i gruszek; sałatka z selera, jabłek, śliwek, brukselek z żurawiną oraz "zimowa lemoniada" z dodatkiem  cynamonu i goździków.
 
Warsztaty kierowane są do dzieci w wieku 5-11 lat. Bilety w cenie 15 zł można nabyć w sieci eBilet.pl, w kasach kina Kultura i Forcie Sokolnickiego w Warszawie, w poznańskim kinie Muza oraz w restauracji COCO w Gdyni. Na miejscu powstanie relacja z warsztatów, którą będzie można obejrzeć na antenie teleTOON+ oraz na stronie teletoonplus.pl i kuchniaplus.pl.

Warszawa
27 października (sobota)
Fort Sokolnickiego
pl. Wilsona
Start: 11:00
Czas trwania: 1,5h
 
Poznań
27 października (sobota)
Kino Muza
ul. Św. Marcin 30
Start: 11:00
Czas trwania: 1,5h
 
Gdynia
27 października (sobota)
Restauracja COCO
ul. Waszyngtona 21
Start: 11:00
Czas trwania: 1,5h
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?