Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kurczak z groszkiem i szparagami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Kurczak z groszkiem i szparagami - składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • 8-10 świeżych szparagów,
  • 1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku,
  • 1/3 szkl. mleka 2%,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 1/2 szkl. bulionu,
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz, sól.

Kurczak z groszkiem i szparagami - sposób przygotowania

Mięso z kurczaka umyj. Obierz szparagi, pokrój na kawałki (około 4 cm) i gotuj ok. 5 minut. Potem w tej samej wodzie gotuj mięso około 20 minut. Groszek ugotuj osobno (8 minut) i odsącz. Mleko i mąkę starannie wymieszaj. Mięso i szparagi odsącz. Pierś kurczaka pokrój w paski. 1/2 szklanki bulionu zagęść przygotowaną mieszaniną mleka i mąki, dodaj przyprawy. Mieszając, zagotuj. Do sosu dodaj szparagi, groszek i mięso. Wymieszaj i delikatnie podgrzewaj. Dodaj do potrawy posiekany szczypiorek.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?