Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kurczakowe nadziewane ruloniki - przepis

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
kurczak, rolls, ruloniki, roladki
fot. Kamila Cyganek - Fotolia.com

Kurczakowe nadziewane ruloniki - przepis - składniki

  • pół dużej piersi z kurczaka - QAFP
  • 3 łyżki twarożku
  • 2 rzodkiewki
  • łyżeczka szczypiorku
  • kawałek świeżego ogórka
  • liść sałaty
  • sól
  • pieprz
  • bułeczka z ziarnami

Kurczakowe nadziewane ruloniki - przepis - sposób przygotowania

Mięso ugotuj na parze lub upiecz w folii. Rzodkiewkę i obranego ze skórki ogórka zetrzyj na tarce. Starte warzywa dodaj do serka, lekko przypraw solą i pieprzem i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Pierś kurczaka pokrój w możliwie cienkie plasterki. Każdy posmaruj masą twarogową i zwiń w rulonik – jeśli będzie się rozwijał, zawiąż go łodyżką szczypiorku lub zepnij wykałaczką. Ruloniki zapakuj do pojemnika. Podawaj na sałacie z bułeczką. Możesz do środka włożyć po szparagu.

Polecamy: Przepis na kaczkę
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?