Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Łamańce

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
Łamańce
fot. Fotolia

Łamańce - składniki

  • 2/3 szklanki mąki
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 żółtko
  • łyżka masła do wysmarowania blachy

Łamańce - sposób przygotowania

Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier i żółtko. Starannie zagnieć ciasto i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij je i cienko rozwałkuj. Wytnij romby i układaj na blasze dokładnie posmarowanej masłem. Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ciasteczka są dobre, kiedy mają jasnozłoty kolor.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Łamańce - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?