Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Lasagne z pesto bazyliowym

Dla dziecka od 3. roku życia

do 50 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Lasagne z pesto bazyliowym - składniki

  • 500 g płatów lasagne
  • słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
  • 40 g mąki
  • 40 g masła
  • 400 ml mleka
  • sól
  • parmezan

Lasagne z pesto bazyliowym - sposób przygotowania

Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko. Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki. Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie. Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.
 
Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Lasagne z pesto bazyliowym - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Index Food
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?