Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Przepis na lemoniadę pietruszkową - źródło żelaza dla kobiet w ciąży

| 25.06.2014, aktualizacja: 07.10.2015 | 2

Pyszna i orzeźwiająca lemoniada pietruszkowa to zastrzyk energii na cały dzień.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(2)

Zobacz inne z serii Dania bogate w żelazo - przepisy Moniki Mrozowskiej (5):

Lemoniada pietruszkowa to doskonały przepis Moniki Mrozowskiej na orzeźwiający i energetyczny napój na dobry początek dnia.

Jakie właściwości ma natka pietruszki?

Natka pietruszki zawiera duże ilości żelaza i witaminy C, która wspomaga jego wchłanianie, dlatego jest tak ważna w walce z anemią. Dodawanie natki pietruszki do codziennego jedzenia jest szybkim i prostym sposobem na uzupełnienie żelaza w organizmie przyszłej mamy. Wystarczy jedna łyżka stołowa natki pietruszki, aby uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.

Zobacz, jak przygotować pyszną lemoniadę pietruszkową:


Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
 
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar

lolypop
lolypop | 2016-06-16 15:47 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Fantastycznie smaczne! Polecam przyszłym mamom.

Odpowiedz

Izzy
Izzy | 2014-07-19 07:47 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Mam niedobory żelaza, czekałam na przepisy podnoszące jego poziom (po pierwszych z kwasem foliowym). Mam nadzieję, że mi się to uda. Ten cykl jest dla mnie inspiracją.

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?