Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Masło migdałowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
masło migdałowe
fot. Fotolia

Masło migdałowe - składniki

  • 400 g migdałów blanszowanych
  • sól do smaku
  • miód do smaku

Masło migdałowe - sposób przygotowania

  1. Migdały upraż na patelni, aż zaczną ładnie pachnieć.
  2. Przełóż na talerz i ostudź.
  3. Migdały przełóż do blendera albo malaksera i miksuj do uzyskania jednolitej masy o konsystencji masła (uwaga: może to zająć kilka minut).
  4. Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę miodu, zmiksuj ponownie i przełóż do słoika.
  5. Przechowuj w słoiku w temperaturze pokojowej. Zużyj w ciągu miesiąca.

Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka

Masło migdałowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Little Chef - mat. pras. Braun
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?