Baby online.pl
 
 
Rozwiń menu

Jak zrobić z dzieckiem mini-serniczki - film

| 15.01.2013, aktualizacja: 23.10.2015 | 0

Zobacz, jak szybko przyrządzić z dzieckiem smaczne i efektowne mini-serniczki!

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Składniki:


    •    100 g miękkiego masła
    •    ¾ szklanki cukru
    •    1/2 kg sera białego, trzykrotnie zmielonego na gładką masę
    •    4 jajka (osobno żółtka, osobno białka)
    •    1 budyń śmietankowy bez cukru (40g)
    •    1 łyżeczka cukru waniliowego
    •    szczypta soli



Sposób przygotowania: 



Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy 4 żółtka oraz cukier waniliowy. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy po łyżce sera oraz budyń i dalej miksujemy.

W osobnej misce ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli.
Przekładamy je bardzo delikatnie do przygotowanej masy sernikowej. Mieszamy już nie mikserem, a łopatką do ciasta.
Masę przekładamy do kokilek lub foremek na muffiny.
Bardzo rosną w piekarniku, po wyciągnięciu i ostudzeniu opadają (i tak ma być). Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 30-40 minut, do zrumienienia.

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą.


Smacznego!

Wymieniaj się wielkanocnymi przepisami z innymi mamami!
 
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?