Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Minipizza ze szparagami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Minipizza ze szparagami.jpg
fot. mat. pras. Bakalland

Minipizza ze szparagami - składniki

  • opakowanie ciasta do pizzy
  • 100 g pasty pomidorowej
  • pęczek zielonych szparagów 
  • świeża bazylia 
  • 75 g orzechów piniowych, np. Bakalland
  • 100 g migdałów w płatkach, np. Bakalland 
  • mała cukinia 
  • sól i pieprz do smaku 
  • sok z cytryny
  • oliwa 

Minipizza ze szparagami - sposób przygotowania

Ciasto ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Następnie przygotuj pesto: liście bazylii, orzeszki pinii, garść płatków migdałów, oliwę, kilka kropli soku z cytryny przełóż do osobnego naczynia i zblenduj na gładką masę. Następnie spód do pizzy posmaruj pastą pomidorową i pesto. Na to wszystko ułóż cienko pokrojone plasterki cukinii i szparagi. Wszystkie składniki skrop delikatnie oliwą i sokiem z cytryny, posyp pozostałymi płatkami migdałów i włóż do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20-30 minut. Gotową pizzę ozdób świeżą bazylią.

Zobacz też inne przepisy na pizze
 


źródło: mat. pras. Bakalland
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?