Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mleczna galaretka z truskawkami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 140 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Mleczna galaretka z truskawkami - składniki

  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • 2 łyżki chłodnej, przegotowanej wody,
  • 1 szklanka mleka modyfikowanego,
  • łyżka cukru,
  • łyżeczka cukru waniliowego,
  • 0,5 kg truskawek.

Mleczna galaretka z truskawkami - sposób przygotowania

Żelatynę namocz w chłodnej wodzie, zagotuj mleko z cukrem, dodaj cukier wanilinowy. Do gorącego mleka dodaj napęczniałą żelatynę, wymieszaj wszystko dokładnie. Jeśli żelatyna się nie rozpuści, podgrzej mleko z żelatyną, ciągle mieszając i nie dopuszczając do zagotowania. Wylej masę na głęboki talerz. Wstaw na dwie godziny do lodówki. Truskawki umyj, osącz, wybierz najbardziej dojrzałe i pokrój je na cząstki. Galaretkę pokrój i rozłóż na talerzu, dodaj pokrajane truskawki.
Porcja dla dziecka: 2–3 łyżki deseru.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?