Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mleko ryżowe

do 150 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Mleko ryżowe
fot. Fotolia

Mleko ryżowe - składniki

  • 1/2 kg ryżu
  • 2 litry wody
  • szczypta soli
  • cukier (opcjonalnie)
  • wanilia (opcjonalnie)
  • cynamon (opcjonalnie)

Mleko ryżowe - sposób przygotowania

Opłukany ryż wsyp do wody, dodaj odrobinę soli i gotuj przez ok. 2 godziny. Do ostudzonej masy możesz dosypać odrobinę cukru (według uznania). Całość  zmiksuj, by uzyskać płynną konsystencję. Jeśli mleko jest za gęste, możesz dolać trochęwody. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać ziarenka wyskrobane z laski wanilii lub szczyptę cynamonu. 

Zobacz też inne przepisy na dania z ryżem

Mleko ryżowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?