Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Morszczuk z jabłkami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Morszczuk z jabłkami - składniki

  • 1/2 kg filetów morszczuka,
  • 100 g gotowanej szynki,
  • 3 jabłka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 4 łyżki masła,
  • mąka,
  • sól.

Morszczuk z jabłkami - sposób przygotowania

Posyp rybę solą i uformuj kieszonki wkładając pół plastra szynki między dwa filety. Obtocz w mące, usmaż w oleju i maśle, odstaw. Na tym samym tłuszczu podduś obrane, pokrojone w plastry jabłka. Smażone jabłka wyłóż na talerz. Na patelnię wlej mleko, zagotuj i przelej na talerz. Ułóż na wierzchu kieszonki rybne. Talerz udekoruj plasterkami smażonego jabłka. Jabłka możesz posypać cynamonem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?