Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Morszczuk z masłem czosnkowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 70 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Morszczuk z masłem czosnkowym - składniki

  • 200 g morszczuka
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 2 gałązki koperku 
  • szczypiorek
  • pół ząbka czosnku
  • sól
  • 100 g marchewki
  • 100 g groszku

Morszczuk z masłem czosnkowym - sposób przygotowania

Koperek i szczypiorek posiekaj, czosnek przepuść przez praskę, wymieszaj z masłem i odrobiną soli. Masło owiń folią i wstaw na pół godziny do lodówki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, posól, skrop sokiem z cytryny, wstaw do lodówki. Po 30 min wyjmij rybę, natrzyj masłem czosnkowym. Warzywa oczyść, pokrój, włóż do rondla. Na wierzch ułóż rybę. Zalej wodą tylko tyle, by zakryła warzywa i rybę. Gotuj 20 min na małym ogniu.

Nasza rada: Jeśli nie lubisz zapachu ryby, natrzyj ją ziołami, skrop sokiem z cytryny i wstaw na pół godziny do lodówki. Dobrym sposobem jest też namoczenie jej w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Będzie miała też lepszy smak.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?