Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Fasolowe muffiny

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Fasolowe muffiny - składniki

  • 150 g białej fasoli z puszki
  • jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka gęstego jogurtu
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g rodzynek
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 10 g mielonego siemienia lnianego

Fasolowe muffiny - sposób przygotowania

Opłukaną i osączoną fasolę zmiksuj w blenderze razem z jajkiem. Dodaj pozostałe składniki i wszystko razem wymieszaj. Masę przełóż do małych, silikonowych foremek na muffinki i piecz w piekarniku około 35 minut w temp. 170°C.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: Bezglutenowe ciasto cynamonowe z fasoli

Fasolowe muffiny - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo, To Ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?