Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mus jagodowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
jagody, borówki, superfood
fot. © lchumpitaz - Fotolia.com

Mus jagodowy - składniki

  • 1/4 kg jagód
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Mus jagodowy - sposób przygotowania

Żelatynę rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj w 1/2 l wody z cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy lekko zamieszaj, przełóż do miseczek. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Nasza rada: Mus najlepiej wkładać do szklanych salaterek. By łatwo go było potem wyjąć i przełożyć na talerzyk, przed nałożeniem musu przelej salaterkę zimną wodą.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?