Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mus śliwkowy

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
mus śliwkowy, śliwki, owoce, danie,
fot. Fotolia

Mus śliwkowy - składniki

  • 10 mrożonych śliwek węgierek
  • 2 łyżki twarożku
  • łyżeczka cukru

Mus śliwkowy - sposób przygotowania

Śliwki opłucz zimną wodą. Kiedy rozmarzną, obierz je starannie ze skórki i pokrój na małe kawałki. Włóż je do garnuszka, dodaj łyżeczkę cukru i następnie duś pod przykryciem na niezbyt dużym ogniu około 20 minut. Często mieszaj takie domowe powidła, żeby nie przywarły. Przetrzyj masę przez sitko, wyłóż do miseczki i dodaj twarożek. Podawaj zawsze na ciepło.

Mus śliwkowy - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?