Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Mus truskawkowy

23.02.2011, aktualizacja: 08.03.2011 | 0

Jeśli twój maluszek nie jest alergikiem, może spróbować truskawek po 5 miesiącu.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
deser, dziecko, przepisy
Składniki
– 5–7 dojrzałych truskawek,
– 1 łyżeczka kleiku ryżowego,
– 2–3 łyżeczki przegotowanej wody

Sposób przygotowania
Truskawki opłucz, sparz wrzątkiem. Włóż do porcelanowego kubka, rozetrzyj na miazgę i przetrzyj przez grube sitko. Dodaj kleik ryżowy, 2 łyżeczki wody, rozmieszaj. Przecier podawaj dziecku zaraz po przygotowaniu. Niektóre dzieci mogą reagować na truskawki alergią, dlatego najpierw podajemy tylko 1–2 łyżeczki przecieru. 1 porcja dla malucha = 30–50 g
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?