Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mus truskawkowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
panna cotta, deser, deserek, słoik, słodycze
fot. mushisushi - Fotolia.com

Mus truskawkowy - składniki

  • 1/4 kg truskawek
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Mus truskawkowy - sposób przygotowania

Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Truskawki umyj i zagotuj w pół litra wody z cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym, bitą śmietaną i resztą żelatyny. Obie masy lekko zamieszaj, przełóż do miseczek. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

źródło: "Twój Maluszek"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?