Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Musaka z bakłażanów

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
fot. materiały prasowe

Musaka z bakłażanów - składniki

  • 500 g mielonej cielęciny
  • 4 cebule
  • 4 bakłażany
  • 8 pomidorów
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • posiekana natka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 jaja
  • szklanka jogurtu
  • łyżka mąki
  • sól

Musaka z bakłażanów - sposób przygotowania

Cebule posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj mięso i przecier. Smaż 10 minut, mieszając. Dopraw solą i natką. Warzywa pokrój w plastry. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Na dno wyłóż mięso, a na nim warzywa. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200o C. Jaja roztrzep z jogurtem i mąką. Zalej musakę, wstaw na 15 minut.

Sprawdź inne przepisy na zapiekanki
Polecamy: Bakłażan pieczony z papryką i pomidorami


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?