Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Nadziewane łódeczki

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
ziemniak, ziemniaki, nadziewany ziemniak
fot. photocrew - Fotolia.com

Nadziewane łódeczki - składniki

  • 3 małe ugotowane ziemniaki
  • pół szklanki mleka
  • sól
  • łyżeczka masła
  • łyżka ugotowanego lub upieczonego mięsa z kurczaka
  • łyżeczka mąki
  • łyżeczka posiekanego koperku

Nadziewane łódeczki - sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki ostrożnie przekrój na połówki. Odstaw do wystudzenia. Przygotuj sos: roztop masło, dodaj mąkę, mleko i małą drewnianą łyżką rozmieszaj na jednolitą gładką masę. Zagotuj, dodaj koperek, szczyptę soli, wymieszaj. Wystudzone połówki ziemniaków delikatnie wydrąż i po nadzianiu drobno posiekanym mięsem włóż do gorącego sosu. Potrawę wyłóż na ogrzany talerzyk. Przed podaniem jej maluszkowi rozgniataj widelcem. Serwuj na obiad najlepiej z ugotowaną jarzynką.

 

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?