Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Naleśniki ze szpinakiem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Naleśniki ze szpinakiem - składniki

  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 150 g świeżego szpinaku
  • łyżka masła
  • łyżka startego parmezanu
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 0,5 ząbka czosnku

Naleśniki ze szpinakiem - sposób przygotowania

Z mąki, jajek, mleka i szczypty soli przygotuj ciasto. Olej dobrze rozgrzej na patelni, usmaż cienkie naleśniki. Szpinak dokładnie umyj, osącz, odetnij ogonki, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, przesmaż szpinak, dodaj ser i śmietanę. Dopraw solą, pieprzem, gałką i czosnkiem przepuszczonym przez maszynkę. Farsz rozsmaruj na naleśnikach, złóż na cztery (w chusteczkę). Przed samym podaniem możesz naleśniki delikatnie podsmażyć.

Nasza rada: Jeśli do ciasta używasz mleka, dodaj też trochę wody. Dzięki temu naleśniki będą bardziej miękkie. Po wymieszaniu ciasto powinno być gładkie, o konsystencji śmietany.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Naleśniki ze szpinakiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?