Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Okrągłe ciasteczka szpinakowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
ciastka szpinakowe, potrawa, danie
fot. Fotolia

Okrągłe ciasteczka szpinakowe - składniki

  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • 50 g margaryny bezmlecznej
  • 1/3 szklanki wody
  • 3 czubate łyżki purée ryżowego z ziemniakami i dynią
  • łyżka przegotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego)
  • łyżka oleju

Okrągłe ciasteczka szpinakowe - sposób przygotowania

Do miski włóż margarynę, dodaj mąkę, wszystko posiekaj nożem. Do wody wsyp purée, rozmieszaj. Dodaj do mąki wymieszanej z margaryną. Wrzuć szpinak. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, przełóż do torebki i włóż do zamrażalnika na 15 minut. Olejem posmaruj średniej wielkości blachę. Wyjmij ciasto z lodówki, odrywaj z niego małe kawałki o grubości około 1 cm. Formuj ciasteczka, układaj na blasze. Piecz w piekarniku o temperaturze 200°C przez 15 minut.

Nasza rada: Z takiej porcji wychodzi około 20 ciasteczek. Możesz je podawać maluchowi jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub na drugie śniadanie.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?