Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Owoce pod owsianą pierzynką

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
jabłka, ciasto, placek, kruszonka
fot. © ehaurylik - Fotolia.com

Owoce pod owsianą pierzynką - składniki

  • 1/4 kostki masła
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżki brązowego cukru
  • 4 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • mrożone śliwki
  • płatki migdałów

Owoce pod owsianą pierzynką - sposób przygotowania

Zrób kruszonkę: połącz ćwiartkę kostki zimnego masła, 8 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki mąki i 3 łyżki brązowego cukru, siekając je nożem, aż utworzą się grudki różnej wielkości. Jabłka umyj, obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w ósemki. Dodaj szczyptę cynamonu i 2 łyżki brązowego cukru. Naczynie do zapiekania spryskaj olejem, ułóż w nim jabłka i kilka mrożonych śliwek. Posyp kruszonką. Zapiekaj ok. 20 minut w 180°C. Posyp płatkami migdałów.

Owoce pod owsianą pierzynką - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?