Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pączki bezglutenowe

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(5)
separator
pączki
fot. Fotolia

Pączki bezglutenowe - składniki

  • 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 czubate łyżki mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
  • 1 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • 5 łyżek wody
  • tłuszcz do smażenia

Pączki bezglutenowe - sposób przygotowania

Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj wodę, olej, sól i mąkę i zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcie (na mniej więcej godzinę).

Uformuj kulki. Połóż na talerzu, a kiedy zaczną rosnąć, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż po obu stronach, aż będą brązowe. Usmażone pączki odsącz papierowymi ręcznikami.

Wypróbuj inne przepisy na pączki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?