Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pączki z jajek

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Pączki z jajek - składniki

  • 5 jajek
  • pół szklanki mąki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 20 ml mleka
  • 2 łyżki bułki tartej

Pączki z jajek - sposób przygotowania

4 jajka ugotuj na twardo. Do mąki dolej mleko i roztrzepane jajko, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto zagnieć, rozwałkuj na małe placuszki. Gdy jajka wystygną, obierz je ze skorupki. Owiń placuszkami. Wstaw do lodówki na 30 minut. W dużym rondlu do głębokiego smażenia rozgrzej olej. Delikatnie wkładaj jajka i smaż 3-4 minuty. Osącz na papierze. Podawaj z sałatą, rzodkiewką.
 

Pączki z jajek - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?