Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chrupiące paluszki

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
fot. Fotolia

Chrupiące paluszki - składniki

  • 250 g filetów z morskiej ryby
  • pół szklanki płatków kukurydzianych
  • łyżka kaszy kukurydzianej
  • łyżka tartej bułki
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • pół cytryny
  • olej rzepakowy do smażenia

Chrupiące paluszki - sposób przygotowania

Płatki włóż do torebki foliowej i rozkrusz za pomoc tłuczka. Wsyp na talerzyk, wymieszaj z bułką i kaszą kukurydzianą. Filety pokrój na kawałki (ok. 5 cm długości i 2 cm szerokości). Jajko umyj, rozbij na talerzyk, roztrzep widelcem. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w płatkach wymieszanych z bułką i kaszą. Smaż na rozgrzanym oleju po cztery minuty z każdej strony.

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Rybne nuggetsy


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?