Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Paluszki w panierce kukurydzianej

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Paluszki w panierce kukurydzianej - składniki

  • 150 g morskiej ryby
  • 150 g ziemniaków
  • 2 łyżki kaszy manny
  • łyżka śmietany
  • kawałek pora
  • po 2 łyżki kaszy kukurydzianej i płatków kukurydzianych
  • olej

Paluszki w panierce kukurydzianej - sposób przygotowania

Kaszę mannę i kukurydzianą wymieszaj z drobno pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (to panierka). Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, przełóż do miski. Rybę gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Odsącz i przełóż do miski z ziemniakami. Rozdrobnij widelcem, ale tak, by konsystencja była grudkowata. Do miski dodaj śmietanę, drobno posiekanego pora. Z masy uformuj paluszki, obtocz w panierce i usmaż na złoty kolor.

Nasza rada: Do smażenia używaj  oleju rzepakowego albo oliwy z oliwek. Dobrze rozgrzej tłuszcz, zanim zaczniesz smażyć paluszki – wtedy nie wchłoną go zbyt wiele.


źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

inesnera
inesnera | 2014-01-16 09:58 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

jaka szkoda ze zamiast przepisow na torciki przerzuca mnie na przepis na paluszki w panierce.. to jednak nie to samo...

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?