Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Paluszki z serem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
grissini, paluszki, pieczywo
fot. © Africa Studio - Fotolia.com

Paluszki z serem - składniki

  • 150 g mąki kukurydzianej,
  • 1 jajko,
  • 1 i 1/2 łyżeczki masła,
  • 1 łyżka śmietanki,
  • 5 dag sera żółtego utartego,
  • szczypta sody oczyszczonej.

Paluszki z serem - sposób przygotowania

Mąkę ze szczyptą sody i masłem należy posiekać, dodać jajko i śmietankę oraz starty ser. Następnie wyrobić ciasto i formować wałeczki o długości ok. 15 cm. Piec w temperaturze 180-200 stopni. Jest to danie dla dzieci z nietolerancją glutenu.

Paluszki z serem - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar

Mama
Mama | 2016-08-18 21:57 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Ciasta nie da się wyrobić, wszystko rozlatuje się. To, co udało mi się uformować, po upieczeniu smakuje ohydnie i pozostawia straszny posmak. Trudno powiedzieć, że coś źle robię, bo podany przepis jest bardzo prosty. Może coś w przepisie jest nie tak?

Odpowiedz

Mama
Mama | 2016-08-18 21:54 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Ten przepis jest beznadziejny. Czy na pewno podano odpowiednie proporcje?

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?