Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Panierowane filety z dorsza

Dla dziecka od 13. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
kuchnia, ryba, talerz, kapusta

Panierowane filety z dorsza - składniki

  • 250 g filetów z dorsza
  • 0,5 szklanki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki tartej bułki
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • pół cytryny
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Panierowane filety z dorsza - sposób przygotowania

Płatki włóż do torebki foliowej i za pomocą tłuczka rozkrusz na drobne kawałki. Filety pokrój na mniejsze porcje, skrop sokiem cytrynowym, posól. Oprósz mąką, zanurz w rozkłóconym jajku i panieruj w płatkach wymieszanych z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Podawaj z ryżem i wiosenną surówką.

Panierowane filety z dorsza - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?