Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Panierowany ser feta

Dla dziecka od 2. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Panierowany ser feta - składniki

  • 200 g fety
  • jajko
  • 6 łyżek tartej bułki
  • łyżka świeżo tartego parmezanu lub innego twardego sera
  • mąka
  • olej do smażenia

Panierowany ser feta - sposób przygotowania

Fetę dokładnie odsącz na sitku, pokrój w kawałki o szerokości 2 cm. Oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z parmezanem. Usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przed podaniem odsącz na papierowym ręczniku. Uwaga: tajemnica powodzenia tkwi w panierce – musi być bardzo starannie wykonana, inaczej rozpuszczony pod wpływem wysokiej temperatury ser wypłynie na patelnię!

Nasza rada: Prawdziwy grecki ser feta jest bardzo słony. Dla dziecka aż za bardzo, dlatego trzeba go... odsolić! Najlepiej zostawić go na całą noc w naczyniu wypełnionym zimną wodą.

Panierowany ser feta - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?