Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 50 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
papka marchewkowa, papka marchewkowo-jabłkowa, przepisy dla niemowląt, przepisy dla dzieci
fot. Fotolia

Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem - składniki

  • obrana marchew 80 g
  • małe obrane jabłko
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 20 g piersi kurczaka - QAFP
  • 1/3 szklanki wody

Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem - sposób przygotowania

Do wrzącej wody włóż pokrojoną marchew i mięso. Gotuj przez 20 minut. Pod koniec dodaj cząstki jabłka. Warzywa i jabłko zmiksuj, a mięso osobno drobno posiekaj. Do papki dodaj oliwę i kleik, starannie ją wymieszaj i ponownie zagotuj. Ewentualnie uzupełnij przegotowaną wodą do objętości ok. 180 ml.

1 porcja dla dziecka - 180 g
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?