Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Dla dziecka od 2. roku życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pasta z czerwonej fasoli
fot. mat. pras. Sandra

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli marki Sandra 
  • 2 bagietki 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka suszonej słodkiej papryki 
  • szczypta suszonej ostrej papryki 
  • szczypta suszonego oregano 
  • sól i pieprz 

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - sposób przygotowania

  1. Fasolę odsącz i przełóż do naczynia.
  2. Następnie dodaj do niej wszystkie składniki, a całość zblenduj na jednolitą masę.
  3. Gotową pastę włóż do lodówki.
  4. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. C i na około 10 minut włóż do niego przekrojone i posmarowane przeciśniętym przez praskę czosnkiem bagietki.
  5. Gotowe bruschetty posmaruj pastą z fasoli

Zupa krem z białej fasoli

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
łatwy
Oceń :  (1)
separator
Podziel się : 
 
 
 
Zupa krem z białej fasoli
fot. mat. pras. Sandra

Zupa krem z białej fasoli - składniki

  • 2 puszki białej fasoli, np. marki Sandra 
  • 1 cebula 
  • ½ pora
  • 1 mały seler
  • 2 pietruszki 
  • 4 ziemniaki 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 liście laurowe 
  • kilka liści zielonej pietruszki 
  • 5 łyżeczek oleju do smażenia 
  • sól i pieprz 

Zupa krem z białej fasoli - sposób przygotowania

  1. W garnku na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora.
  2. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę oraz seler pokrojony w talarki.
  3. Całość podsmaż przez około 3 minuty.
  4. Wlej litr gorącej wody, dodaj liście laurowe, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj około 8 minut.
  5. Następnie wrzuć pokrojone  w kostkę ziemniaki oraz odcedzoną fasolę i gotuj do miękkości warzyw.
  6. Z zupy wyjmij liście laurowe i zmiksuj na gładki krem.
  7. Przed podaniem możesz dodać śmietanę i udekorować zupę liśćmi zielonej pietruszki oraz kawałkami białej fasoli. 

Zobacz też inne przepisy na dania z fasolą

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: mat. pras. Sandra
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?