Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasta z grochu

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
pasta, pasta z grochu, pasta warzywna, kanapka
fot. Fotolia

Pasta z grochu - składniki

  • ½ szklanki grochu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • cebula
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz

Pasta z grochu - sposób przygotowania

Groch namaczaj przez noc w 1,5 szklanki wody. Opłucz, zalej 1,5 szklanki świeżej wody i gotuj  na małym gazie, aż ziarenka będą miękkie, a woda wyparuje. Jeśli groch nie będzie miękki, dolej trochę wrzątku i gotuj dalej. Cebulę podduś na oliwie z oliwek, aż delikatnie się przyrumieni. Groch, duszoną cebulę, razem z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku, zmiksuj na jednolitą pastę.

Nasza rada: Delikatnie zrumieniona cebula bardzo dobrze podkreśla smak pasty. Podawaj ją z pieczywem albo jako farsz, np. do naleśników.
 

Pasta z grochu - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?