Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasta z tuńczyka

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Pasta z tuńczyka - składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ugotowane żółtko
  • łodyga selera naciowego
  • łyżka majonezu
  • kilka gałązek szczypiorku

Pasta z tuńczyka - sposób przygotowania

Tuńczyka odsącz z zalewy (najlepiej na sitku). Żółtko rozetrzyj widelcem, połącz z majonezem. Selera drobno pokrój, wymieszaj z tuńczykiem i posiekanym szczypiorkiem. Dodaj majonez z jajkiem, wszystkie składniki starannie wymieszaj. Smaruj pastą pieczywo (polecamy pełnoziarniste!)

Nasza rada: Nawet dzieci, które zwykle nie lubią ryb, chętnie jedzą pasty rybne, np. z twarożkiem. Możesz je przygotowywać z różnych gatunków ryb wędzonych lub z puszki.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?